24 травня студенти-консультанти  Юридичної клініки, завдяки профкому студентів Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого та керівництву Юридичної клініки, відвідали легендарне місце, одне з чудес України – острів Хортиця.

Першим пунктом поїздки стало м. Запоріжжя, де була оглядова екскурсія. Клініцисти ознайомилися з історією міста, оглянули його центральні вулиці, найвизначніші пам’ятки і мали можливість сфотографуватися.

Далі маршрут провів нас Дніпровською ГЕС. Справді, грандіозна споруда, яка справила величезне враження ще й краєвидом, який відкривався на водосховище.

Наступною зупинкою став острів Хортиця, який простягається майже на 12 кілометрів, де клініцистам показали комплекс «Запорозька січ». Відбудувати тут Січ планувалося ще до набуття Україною незалежності, але всі плани було перекреслено керівництвом нині неіснуючої держави. І от лише 2007 року на Хортиці було розбудовано комплекс «Запорозька січ». Частина будівель була створена як декорація до багатосерійного фільму «Тарас Бульба» режисера В. Бортко. Екскурсовод провела нас територією комплексу, де відтворено козацькі курені, церкву, частокіл, оборонну вежу.

І от, ознайомившись із побутом козаччини, колектив Юридичної клініки відвідав театр Січових Козаків. Чоловіки, одягнені у традиційний козацький одяг, розповіли про зброю тих часів, продемонстрували величезну майстерність у володінні холодною зброєю, а також у верховій їзді, після чого бажаючі мали змогу постріляти з лука, покататися на конях і навіть вистрілити з гармати.

Після такого видовищного дійства нам було запропоновано насолодилися краєвидами, які відкривалися на острів Мала Хортиця і на Запоріжжя в цілому.

Трохи змучені далекою дорогою, але задоволені від набутих вражень ми повернулися до Харкова. Безперечно, кожен з нас отримав позитивні емоції і дізнався щось нове та цікаве для себе як з історії нашої держави, так і щодо своїх колег. Відпочинок у таких умовах зближує колектив та зміцнює дружні відносини.

Дякуємо усім за компанію!


Ім’я автора не додане


1

  1. Andrushchenko

    Выходные с юридической клиникой всегда проходят на ура. Экскурсия в Запорожье не исключение.
    Спасибо за прекрасную компанию!

    0   Спам