21.11.2012 року було проведено інсценування судового засідання. 
Фабула справи була запропонована доцентом кафедри цивільного процесу Шутенко Оксаною Василівною. 
Розглядалась цивільна справа за позовом  прокурора  до газети «Новини» та журналіста  про спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди.
У судовому засіданні позивач (Савчук  Олена) та представник позивача (Шликова Альона) підтримали свої позовні вимоги. Відповідачі: журналіст (Токар Яна) та головний редактор газети «Новини» (Дмитренко Тетяна), їх представник (Агарков Олександр) заперечували проти позову.
Позивач обґрунтовував свої вимоги тим, що в газеті «Вечірній Харків»  25.01.2012 р. та 03.02.2012 р. опубліковані статті журналіста Петрова про те, що "Тимченко зловживає своїм посадовим становищем, причетний до гучних кримінальних справ у місті, підтримує кримінальних авторитетів”, "займається незаконним бізнесом, отримує винагороди за не порушення кримінальних справ проти поширювачів наркотиків”.  Представник позивача просив суд спростувати недостовірну інформацію та відшкодувати моральну шкоду в розмірі 10 000 грн. редакцією і 7 000 грн журналістом.
Представник відповідача пояснив, що вони подали громадськості відомості, які викликали широкий резонанс, оскільки про це були чутки в місті., Журналіст використав своє право на поширення своїх думок у вигляді припущень, які є оціночними за змістом, тому не можуть бути спростовані.
Представник відповідача посилався на результати перевірки Службою безпеки України, які не були взяті до уваги судом у зв’язку з недоведеністю. 
Під час судової справи були допитані свідки: Дудріна Анастасія, Ільюшонок Олена, а також експерт Неверицька Людмила
Суддя (Малькевич Роман)  задовольнив позов частково: зобов’язав газету надрукувати спростування інформації, опубліковану 25.01.2012 р. та 03.02.2012 р., в іншій частині – відмовити.
Інсценування судового засідання  надало можливість студентам відчути себе справжніми юристами та перевірити свої сили. Крім того студенти Юридичнлї клініки отримали змогу застосувати на практиці навички, які були отриманні протягом навчання.


Автор публікації: Шликова Альона
Сайт автора публікації

Посилання на схожі публікації:

Теги матеріалу: судове засідання, суд

Коментарів нема