У період із 29 вересня по 3 жовтня 2014 року консультанти Юридичної клініки за підтримки обласного управління юстиції у Харківській області провели лекції у Харківському комп’ютерно - технологічному коледжі НТУ «ХПІ», Харківському автомобільно -дорожньому технікумі, Машинобудівельному коледжі, Автотранспортному технікумі. Для всіх учбових закладів була прочитана лекція на тему: «Подолання корупції в судових органах».


Наприклад,  для Харківського автомобільно-дорожнього технікуму була прочитана лекція  для 2 та 3 курсів була присутня також і керівник гуртка з правознавства, який функціонує в межах коледжу. Лекція була спрямована на подолання правового нігілізму серед молоді та підвищення їхньої правової культури. 


Під час розробки лекції ми ставили за мету підвищити правову культуру студентів. Розглянути ряд питань щодо організації судової влади в Україні, проаналізувати стан корупції, причини її виникнення, а в підсумку – запропонувати та обговорити разом з аудиторією шляхи подолання та вироблення конкретних механізмів запобігання корупції в органах судової влади. Лекція супроводжувалась яскравими прикладами з практики сьогодення, котру нам надають високопосадовці, судді. Студенти технікумів та коледжів активно брали участь в обговоренні та ставили запитання консультантам Юридичної клініки.

З огляду на це, ми зробили висновок, що мета, поставлена нами перед розробкою доповіді, досягнута!

 


Ім’я автора не додане


Коментарів нема