Юридичною клінікою НЮУ ім. Ярослава Мудрого в рамках Всеукраїнського тижня права спільно з Головним управлінням юстиції в Харківській області 09 жовтня 2014 року була проведена лекція для осіб, котрі перебувають у місцях позбавлення волі, зокрема, у Диканівській виправній колонії №12 на тему: «Вибори до парламенту в Україні. Загальна характеристика та особливості проведення їх в установах відбування покарань». Лекція була спрямована на забезпечення обізнаності осіб, котрі відбувають покарання, щодо їхніх прав у виборчому процесі.  

А 10 жовтня 2014 року була проведена лекція у Харківській виправній колонії №43 на ту ж тему. Також нам була надана можливість прочитати лекцію на тему «Соціальна адаптація осіб, які відбули покарання у місцях позбавлення волі», за що ми щиро вдячні адміністрації Харківської виправної колонії №43. 
Нами були висвітлені такі питання як загальне поняття виборів, процедура проведення виборів, права та обов’язки, які має виборець, виборчі права та обов’язки, котрі мають особи, що відбувають покарання, роз’яснення різних видів виборчих систем.


Приємно здивував той факт, що після прочитаної лекції нам було поставлено чимало запитань правового характеру з боку осіб, що відбувають покарання. Це означає, що ми користуємось довірою, що ми гідно продемонстрували свої знання.


Ім’я автора не додане


Коментарів нема