постера нет

    У рамках Всеукраїнського тижня права студенти-консультанти Юридичної клініки Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого провели низку заходів, які спрямовані на поширення знань в галузі права серед молоді.

   Для учнів харківських шкіл №63, 109, 145, та 146 наші студенти провели пізнавальні лекції. Так, наприклад, старшокласники Харківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №109 дізналися про таке нововведення, запропоноване у зв’язку з реформуванням МВС, як Національна поліція України. Консультанти проаналізували новий Закон України «Про Національну поліцію» від 02.07.2015 і розповіли про принципи діяльності поліції, їх завдання, обов’язки і повноваження, які заходи можуть застосовувати поліцейські, виконуючі свої службові обов’язки, про гарантії для працівників поліції. Також детально розглянули питання про те, хто може бути поліцейським і які вимоги ставляться до кандидатів на заміщення посад в органах поліції. Ще однією темою лекцій була відповідальність неповнолітніх, в межах лекції були розглянуті всі необхідні питання, щоб ознайомити учнів з усіма аспектами, нормами законодавства, що регулюють це питання.      Під час кожної лекції учні мали змогу задавати нашим консультантам питання, які їх цікавили. Хотілось би наголосити на тому, що діалоги з цих питань були енергійні та змістовні, учні отримали відповіді на всі свої питання і стосовно діяльності нової поліції в них не залишилось непорозумінь. По завершенню лекцій учні та представники адміністрацій шкіл подякували за проведення таких змістовних заходів і висловили побажання з приводу того, що раді будуть бачити наших студентів з подібною інформацією ще.

   

 

  Також консультанти, разом з адміністратором Юридичної клініки Яною Олександрівною Токарь та керівником Юридичної клініки - Віктором Петровичем Янишеним, провели кілька майстер-класів для наших студентів. В ході дискусій вирішувались питання в галузі цивільного права, які їх цікавили.

  Не забули наші консультанти і Центр соціального захисту Московського району, де наші лекції відвідують люди похилого віку. Цього разу тема зустрічі, тобто лекції, була «Спадкове право».

  Підводячи підсумок проведених заходів, можемо сміливо сказати про те, що тиждень був насиченим і змістовним. Наші консультанти зробили великий вклад в розвиток правоосвітнього руху і будуть намагатися працювати у цьому напрямку постійно.


Ім’я автора не додане


Коментарів нема