У неділю, 5 жовтня, студенти-консультанти Юридичної клініки відвідали одні з найвеличніших місць на Харківщини. Все це стало можливим завдяки профкому студентів Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого та керівництву Юридичної клініки.

Перша зупинка нашої екскурсії відбулася у Старому Мерчику. Палац, який знаходиться в цьому місці, було побудовано у1788 році. Власником був дійсний статський радник Г.Шидловський, представник однієї з дворянських династій Харківщини. Ще декілька століть назад, з вікон кімнати Шидловського  відкривався неперевершений вид на парк та озеро, що там знаходилося. Нажаль, сьогодні на згадку про ті часи залишилося лише озеро та занедбаний маєток.

Наступним місцем, яке ми відвідали була Шаровка – одне з найкращих помість східної України. Цей палац разом із парком було побудовано поміщиком Ольховським у 1812 році. Історії та легенди, що передаються місцевими жителями, переносять тебе в той час, коли знання французької мови було ознакою освіченості, а чоловіки відстоювали честь своєї обраниці на дуелях.

Далі наш маршрут проходив повз Наталіївку, що дістала свою назву на честь молодшої онуки мецената Харитоненко. Головною гордістю цього місця є церква. Ця церква є однією з найкращих пам’яток ХХ століття в Україні.

Останнім місцем, яке ми побачили був Краснокутський дендропарк. Його було закладено приблизно 200 років тому поміщиком Іваном Каразіним, який отримав ці землі в дар від Катерини ІІ. Окрім неперевершених краєвидів, ми також змогли побачити стародавній підземельний монастир, в якому, до речі, і сьогодні проходять богослужіння.

Отже, за один день ми дізналися не тільки історію цих місць, а й змогли насолодитися неперевершеними краєвидами.

 


Автор публікації: Мягка Анна
Сайт автора публікації


1

  1. Andrushchenko

    Очень хорошо отдохнули! Спасибо за прекрасное воскресенье!

    0   Спам